Aikuisiällä pääsin lumoutumaan Kolin maisemista vuonna 2018, osana kesäloman roadtrippiä joka johdatti Hossan kautta niin pohjoiseen kuin Suomessa suinkin pääsee. Samainen kesäretki toimi lähtölaukauksena koko TAVOITTEELLE kun hullaannuin, hurmaannuin ja rakastuin täysin päättömästi Suomen maisemiin.

Poutainen, mutta uhkaavin sinertävin pilvin kuorrutettu sää oli täydellinen kuvaushommille. Kuviin saatiin kuin tilauksesta kunnolla dramatiikkaa ja huomattavasti enemmän fiilistä ja tarinallisuutta, kuin mitä pilvetön taivas ja aurinko olisivat mahdollistaneet.

Kun maisemia oli pällistelty riittävästi ja retkuilija saanut tarpeekseen poseeraamisesta, laskeuduttiin maisemapaikalta Pielisen rannalle yöpymään. Vaikka ilma oli lämmin, vesi oli vielä sen verran kylmää ettei sinne etenkään ilman saunaa tohtinut mennä sitten millään. Kahlaamista tuli kuitenkin harjoitettua ja jalkapohjat saivat muikeaa möyhennystä pyöreäksi hioutuneessa rantakivikossa.

Vaikka tämä pistäytyminen Kolilla oli nopea ja vain päänähtävyyksiin painottuva, pääsin sukeltamaan syvemmälle kansallispuiston maisemiin jo vuotta myöhemmin. Matkakertomus tuosta seikkailusta löytyy täältä!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *