Maailman ahkerin suunnittelija täällä taas moi! Retkeilyvuosi 2021 on alkanut, mitäs tälle vuodelle sitten keksittäisiin? Ensimmäiset viikot kuluivat ainakin tukevasti kotosalla, mutta helmikuussa häämöttävä talviloma avaa aikaa ja mahdollisuuksia laajentaa ympyröitä Mikkeliin. Siellä voipi kelien salliessa harjoittaa erinäisiä ulkoilutoimia patikoinnista tulisteluun, tai vaikka avantouintiin jos oikein hurjaksi heittäytyy.

Retkeilyvuosi 2021 alkaa aurinkoisissa merkeissä.
Aurinko armas.

Kevät & kesä

Sitten kevättä kohti mentäessä onkin syytä alkaa treenata kestävyyskuntoa talven sohva- ja suklaafestareiden jäljiltä. Jalat, monot ja kantti on nimittäin syytä olla tikkarissa kesäkuun alkuun mennessä. Silloin kutsuu klassikkojen klassikko, the one and only Karhunkierros.

Myös vesihenkiset harrasteet kuuluvat kesän suunnitelmiin. Koloveden, Linnansaaren ja Etelä-Konneveden kansallispuistojen vesireitit vetävät puoleensa, ja tällä hetkellä näistä johtoasemaa pitävät Linnansaari ja Kolovesi helpon saavutettavuuden ja kattavan välinevuokrausmahdollisuuden takia.

Retkeilyvuosi 2021 sisältänee lisää huseerausta kanootin tai kajakin kanssa.
2020 oltiin matkassa kanootin voimin.

Veden äärelle olisi mukava suunnata myös ihan päiväseltään. Heinä-elokuun helteissä Saaristomeren, Tammisaaren saariston tai Itäisen Suomenlahden kansallispuistot tarjoaisivat varmasti raikastusta. Tällaisen kohteen ympärille saisi helposti kasattua mukavan viikonloppureissunkin, joko aktiiviloman tai pelkän lekottelun merkeissä.

Merimaisemiin tutustutaan toivottavasti Helsinkiä kauempanakin.
Lähiluontoa Lauttasaaressa.

Elokuu on jälleen varattu varsinaiseksi lomakuukaudeksi, jolloin saan toteuttaa itseäni täysin vapaasti kolmen viikon ajan. Tavoitteena olisi päästä viettämään pariskuntalomaa Itä-Lapissa, roadtrippia ja päiväretkeilyä yhdistellen. Tämän toteutuminen on kuitenkin vielä tässä vaiheessa täysi kysymysmerkki, koska puolison työtilanne on hyvin altis koronan aiheuttamille muutoksille ja mahdollisille uusille rajoitteille.

Saariselän tunturit vetävät puoleensa, olisiko 2021 se hetki?
Kohti kaukaisempia tuntureita?

Kävi mitä kävi, olen joka tapauksessa suuntaamassa Sodankylän ja/tai Inarin seuduille elokuussa. Joko toteutan viime vuonna lyhyen puoleiseksi jääneen oman seikkailuni itärajan tuntumassa, tai lähden pidemmälle vaellukselle UKK-puiston erämaisempiin osiin. Valinnanvaraa on siis tälle(kin) ajankohdalle ylenpalttisesti!

Syksy & talvi

Kesään saakka kaikki onkin aikalailla hyvällä mallilla noin niinkuin ideoiden suhteen. Loppukesä, syksystä ja talvesta puhumattakaan sen sijaan tuntuvat olevan vielä kovin kaukana. Vaan siihen ei sovi tuudittautua, koska ajan kulkuvauhti on viime vuosina ollut sitä luokkaa että hädin tuskin kartalla tai oikealla kalenterinlehdellä pysyy. Onkin parempi alkaa jo pikkuhiljaa varautua myös vuoden loppupuoliskoon.

Syksyn lämpimiä värejä 2020.

Mikäli työtilanne vain antaa myöten, olisi syksyllä mukava pitää vähän pidempi vapaa tai jopa kokonainen lomaviikko ja harjoittaa sillä ajalla jotain ruskaretken tai kaamosmatkan tyyppistä touhua. Retkeilykausi jää kovin lyhyeksi, jos sen ajoittaa ainoastaan valoisten ja lämpimien säiden aikaan.

Horsman jäänteet yöpakkasen kuorruttamina.

Yksi mieltä kutkutellut idea olisi lähteä joulukuun alussa pohjoiseen, joko pakoon tai juhlimaan syntymäpäivää. Se, onko kyseessä ikääntymisen pakoilu vai juhlistaminen tällaisella erikoisreissulla voidaan päättää myöhemmin. Siinä yhdistyisi myös haave kaamomatkasta, kaamoksen alku kun sattuu ajoittumaan juuri sopivasti samoille viikoille hieman leveysasteesta riippuen. Lunta, kylmää ja pimeää, mitä sitä ihminen muuta voi toivoa?

Matka Kampista kohti Pallasta oli alkamaisillaan kesäkuussa 2020.

Kaiken kaikkiaan odotuksissa on aktiivinen, aivonystyröitä ja menojalkaa kutkuttava vuosi johon valmistautuminen on jo täydessä vauhdissa. Retkeilyvuosi 2021, täältä tullaan!

Saattaisit myös pitää näistä:

1 kommentti

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *