Syys-lokakuun vaihteessa tein päätöksen vuoden 2021 ensimmäisen isomman reissun suhteen. Karhunkierros on ollut tapetilla jo kerran aikaisemminkin, mutta silloin suunnitelma kariutui lomamuutosten takia aikatauluongelmiin. Takaisin kiinnostelulistan kärkipäähän se nousi kuitenkin ilman isompaa houkuttelua. Ei tarvittu kuin viime kesän pikavisiitti Oulankaan ja muutama mallia näyttävä vaeltaja.

Portti Oulankaan ja Karhunkierrokselle.

Legendaarinen Karhunkierros vie Oulangan kansallispuiston parhaisiin paikkoihin, kuohuvien könkäiden luo. Karhunkierros tarjoaa vaeltajalle runsaasti silmänruokaa ja hikisiä kilometrejä. Tämä reitti on kierrettävä vähintään kerran elämässä!

Luontoon.fi

Ja onhan Karhunkierros ihan itsestäänselvää klassikkokamaa. Suomen tunnetuin vaellusreitti ja ties mitä, sellainen reitti joka on ainakin kerran käytävä kokeilemassa. Nyt yritetään sitä ihan tosissaan. Tietysti alkukesä on vielä kaukana ja moni asia ehtii muuttua, mutta suunnitelmia on ihmisellä hyvä olla. Pysyy motivaatio ja mielenkiinto elämää kohtaan yllä arjen ajoittain tympeän pakerruksenkin keskellä.

Karhunkierros seurailee Oulankajokea.

Tarkoitus olisi hypätä Karhunkierroksen poluille heti kesäkuun alkuvaiheessa. Viime kesän vahingosta viisastuneena tarkkailen kuitenkin talven lumitilannetta silmä kovana ja siirrän starttia tarvittaessa hieman eteenpäin. Päätavoite on ehtiä maastoon ennen hyttysten ja pahimman sesonkiruuhkan ilmaantumista, mutta välttäen lumessa ja liejussa kahlaamista.

Pari faktaa Karhunkierroksesta

  • mittaa 82km, Hautajärveltä Rukalle
  • sesonkiaika 15.6. – 30.9.
  • sesongin aikana reitin vaeltaa n. 5 000 reippailijaa
  • kulkee pääosin Oulangan kansallispuiston alueella

Tarkoituksena olisi tosiaan painella menemään se kaikkein pisin, 82km mittainen versio Sallan Hautajärveltä aina Rukalle asti. Matkaa kertyy siis kymmeniä kilometrejä enemmän kuin viime kesän pisimmälläkään reissulla, mutta usko omaan jaksamiseen ja järjen käyttöön on kohdillaan. Tällä kertaa tiedostan taukojen ja energian tankkauksen tärkeyden, syödä pitää vaikkei aina niin nälkä olisikaan. Myös se aamupala.

Karhunkierros ohittaa myös Kiutakönkään.

Lisäksi aikaa koko operaatioon varataan sen verran, ettei missään vaiheessa tule tarvetta lähteä juoksemaan vaaroja ylös ja alas. Päinvastoin, jos siltä tuntuu voi välissä pitää vaikka kokonaisen lepopäivän, etsiä mukavan maisemapaikan ja istahtaa siihen tuumailemaan elämänmenoa tai sitä montako rakkoa varpaisiin tällä kertaa saadaan aikaiseksi.

Siinä se nyt on, julki lausuttuna ja sitä kautta askeleen lähempänä toteutumistaan. Kesä, Kuusamo ja Karhunkierros. Kääkkistä!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *