Etelässä ei lunta tänä rupisena talvena ollut lähtökohtaisestikaan, mutta sulavatko Lapin tunturien kinokset tarpeeksi nopeasti?
Siellä se nimittäin siintää! Siellä ne siintää! Lähitulevaisuudessa siintää jos jonkinmoista mukavaa luontopuhdetta, reissua ja nahoissa pysymistä vaikeuttavaa mukavuutta. Puhelimen näytölle jo helmikuussa aseteltu laskuri näyttää 8 päivää, ja kun tuo laskuri pyörähtää nollaan se on menoa.

2018 oltiin innostuneita Kolilla

Silloin alkaa ensimmäinen pätkä kesälomaa. Kaupungin pölyt ja murheet karistellaan jaloista jo hieman ennen työpäivän loppumista. Onneksi nuorempana voimakkaasti vaivannut matkapahoinvointi on sen verran hellittänyt, että tasaisehkoa kyytiä tarjoava Valtion Rautatien kalusto kykenee tarjoamaan liikkumismahdollisuuden ja etätyöpisteen samassa paketissa. Se on sitä nykyaikaa, että tehostetaan ja multitaskataan ihan (kuvitteelliset) rillit huurussa viimeiseen työsopimukseen rustattuun minuuttiin asti.

Mutta sitten kun läppärin saa kiinni ja sullottua jemmaan, on loma. Loma loma loma! Ja matka kohti pohjoista jo hyvässä vauhdissa. Yhden yön etappina toimii kotipaikka Mikkelissä, mutta heti lauantaina aamu anivarhain (kun on aika parhain…) startataan iskän hoppa, ja karautetaan Lappiin, Pallastunturien kupeeseen.

2018 intoiltiin myös Sallassa

Pallas-Yllästunturin kansallispuiston visiitti on minulle lajiaan ensimmäinen, isä on siellä pojankloppina käynyt joskus kultaisella 70-luvulla mummon ja papan kanssa. Säätiedotuksia on tullut seurattua viime viikot ja päivät silmä kovana, koska ennätyksellinen lumitilanne on viivästyttänyt vaelluskelien saapumista jos jonniin verran. Fiksu jos olis, siirtäisi reissua viikolla eteenpäin. Se ei kuitenkaan valitettavasti tällä kertaa ollut vaihtoehto, koska lomat oli lyötävä lukkoon jo kuukausia sitten. Nyt vaan peukut pystyyn ja nöyriä pyyntöjä kaikille sääasioihin vaikuttaville tahoille, jotta lumet ehtisivät sen verran sulaa että kuukausikaupalla suunniteltu Hetta – Pallas vaellusreitin kulkeminen olisi mahdollista.

Tässä ei retkuilija kaipaa urheilukisoja tai Netflix-sarjoja saadakseen addrenaliinin virtaamaan. Riittää kun avaa Ilmatieteenlaitoksen lumiseurannat tai kymppiuutisten säätiedotuksen. Kääk!

2018 oli Nuuksiossa jäitä vielä maalis-huhtikuussa

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *