Hoi siä!
Päädyit kuin ihmeen kautta tänne, omaksi iloksi ja harjoitteeksi rustaillun blogipahasen pariin. Tämä blogi on alkujaan perustettu ajamaan muistikirjan ja valokuva-albumin virkaa TAVOITTEEN tukena ja apustajana. TAVOITE on kirjoittajan kaksi vuotta takaperin hetken mielijohteesta itselleen tekemä lupaus (uhkaus?!) ja haaste, jonka ultimaattisena tavoitteena on vierailla Suomen kaikissa 40:ssä kansallispuistossa. 

©Metsähallitus

Idea on tässä ajan kuluessa jalostunut ja jatkaa kehittymistään. Koska teen tämän ihan ite ja yksin, ja vain itseäni varten, on TAVOITETTA kohti ajavia mutkia helppo (ja ihan ok hyväksyttävää) oikoa, muuttaa ja hankaloittaa.
Tänään, tiistaina 12.5. armottoman koronan vuonna 2020, ovat TAVOITTEEN säännöt ja ohjenuorat seuraavat:

 • päämääränä vierailla kaikissa Suomen kansallispuistoissa
 • se mikä lasketaan vierailuksi, riippuu kohteesta
  • pienissä kansallispuistoissa hyväksytään päiväretket, joiden aikana alueella vietetään useita tunteja ja kohteessa ruokaillaan
  • isoissa kansallispuistoissa on syytä viettää vähintään pari päivää ja yksi yö
  • tosi isoissa kansallispuistoissa on suotavaa viettää useita päiviä, jotta kokemus ei jää luontokeskuksessa vierailun ja kangasmerkin ostamisen tasolle
 • järjestys on vapaa
 • aikarajaa ei ole (mutta suorittajatyypin ihmisellä on kuitenkin koko ajan niin pirunmoinen kiire)

Tässä vaiheessa ollaan tilanteessa 7/40, mutta jos haluaa pilkkua viilata ja ihtiänsä suomia (joo, antaa palaa) on tilanne 5/40. Takana on seuraavat reissut, joista kustakin tulossa vielä omat tarkemmat reissukertomuksensa:

 1. Nuuksio – lähipuisto, jossa käytiin seikkailemassa ja yöpymässä syksyllä 2019
 2. Sipoonkorpi – toinen lähipuisto, johon tutustuttiin päiväseltään tammikuussa 2020
 3. Liesjärvi – koko päivän retki kesällä 2019
 4. Repovesi – yön yli kestänyt, puiston laajalti kiertänyt retki kesällä 2019
 5. Koli – yön yli kestänyt retki kesällä 2019

Ja sitten ne pari ”huijaussuoritusta”, jotka eivät kyllä ole huijausta koska sääntöjä ei näiden reissujen aikaan vielä ollut. Nii.

 1. Hossa – muutaman tunnin päiväretki Värikalliolle. Itikka- ja paarmahelvetti torpedoi ruokailusuunnitelmat, joten tuonne on kuljettava vielä uudemman kerran ihan yöpymismielessä.
 2. Oulanka – turistipistäytyminen Kiutakönkäällä. Jos on hädin tuskin kulkenut puiston portista sisään, niin eihän sitä nyt kukaan itseään kunnioittava suuri retkuilija voi laskea hyväksytyksi visiitiksi. Tänne siis myös uudestaan, mieltä kutkuttelisi klassinen Karhunkierros.

No niiiiin. Näistä lähtökohdista siis eteenpäin ja kohti uutta retkeilykesää, suunnitelmia on jo vaikka kuinka ja ensimmäinen reissu odottaa ihan nurkan takana!

Saattaisit myös pitää näistä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *